Spandoek langs de Naarderstraat.
Spandoek langs de Naarderstraat. Foto: Bob Awick

Huizen kleurt oranje in strijd tegen vrouwengeweld met Orange the World

Mensen

HUIZEN - Ook dit jaar kleurt Huizen weer oranje in het kader van Orange the World. De gemeente Huizen steunt deze campagne, door gedurende de gehele campagne het gemeentehuis oranje te verlichten. 

Orange the World is de wereldwijde campagne tegen geweld tegen vrouwen en meisjes. De campagne vindt ieder jaar plaats van 25 november, de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen, tot 10 december, de Internationale Mensenrechtendag.

Taboe doorbreken
Vrouwen zouden altijd en overal veilig moeten zijn. Helaas is dat niet het geval. Eén op de drie vrouwen krijgt in haar leven te maken met fysiek of seksueel geweld. 

Het overgrote deel van deze vrouwen en meisjes doet geen aangifte of melding, omdat zij zich schamen, schuldig voelen, bang zijn niet serieus genomen worden of omdat ze niets liever willen dan het achter zich laten. 

Om het taboe rond geweld tegen vrouwen te doorbreken, sluit de gemeente Huizen zich van 25 november tot 10 december aan bij de wereldwijde actie.

Oranje verlicht
Ook op andere locaties in Huizen worden gebouwen oranje verlicht, waaronder de ophaalbrug in de Aanloophaven, de Groepspraktijk Huizen en ModeHuiz by Betty’s.

Wethouder Karin van Werven heeft vrijdag 25 november om 9.30 uur de ‘Orange the World’-vlag gehesen voor het gemeentehuis. Het hijsen van de vlag was dit jaar de aftrap van de campagne in Huizen.


De gemeente doet mee met de campagne Orange the World. Archieffoto: Bob Awick


De ophaalbrug in oranje kleuren in 2019. Archieffoto: Bob Awick


In 2019 deed ook De Krachtcentrale mee, waar toen de regionale aftrap plaatsvond. Archieffoto: Bob Awick

Uit de krant