Rotary Huizen bestond vorig jaar 50 jaar.
Rotary Huizen bestond vorig jaar 50 jaar. Archieffoto: Bob Awick

Rotary Clubs Huizen houden Open clubavonden

Mensen

HUIZEN - De twee Rotary Clubs in Huizen willen komende week belangstellenden laten kennismaken met Rotary op 20 en 22 maart.

De lijfspreuk van Rotary is ‘Service above Self’ oftewel ‘Dienstbaarheid boven eigenbelang’ door inzet voor de samenleving.

Rotary Club Huizen en Rotary Club Huizen Gooimeer zijn beiden actief voor goede doelen in Huizen en daarbuiten. 

Internationaal
Rotary is een internationale organisatie die actief is in bijna alle landen ter wereld. Samen met andere clubs realiseren Rotarians internationale projecten om grote uitdagingen van deze tijd aan te pakken.

Dit kan bijvoorbeeld zijn op het gebied van waterkwaliteit, gezondheid, leesvaardigheid, kansengelijkheid en klimaat. In de bijeenkomsten wordt professionele kennis uitgewisseld, vertellen leden over hun vak en zijn er presentaties over een breed scala aan onderwerpen.

Tijdens de Week van de Open Clubbijeenkomsten is iedereen welkom een kijkje te nemen bij Huizer Rotary Clubs.

Rotary Club Huizen
Rotary Club Huizen heeft haar bijeenkomst op maandagavond 20 maart in restaurant De Haven van Huizen aan de Havenstraat 81.

Voormalig topschaatsrijdster Alie Boorsma is gastspreker. De inloop is vanaf 18.30 uur, er wordt gegeten vanaf 19.00 uur en om 20.00 uur krijgt Alie Boorsma het woord.

Aanmelden kan via rchuizen@gmail.com, en bij Niels Rietveld (06 5462 7842). Aanmelden dient die maandag te gebeuren vóór 12.00 uur.

Rotary Huizen-Gooimeer
De open clubavond van Rotary Huizen-Gooimeer is op woensdagavond 22 maart in restaurant Aan de Kade aan de Zomerkade 176.

Clublid en oogarts Marjolein Ronday vertelt over de actie voor het opzetten van een oogkliniek in Kenia om zo het aantal oogoperaties te verdubbelen tot 1000 per jaar.

In het kader van die actie vertelt Maud Kleuskens over wijnen die gemaakt zijn door vrouwelijke wijnboerinnen in Portugal, waarmee we zowel deze vrouwen als de oogkliniek in Kenia steunen.

Diner
Belangstellenden zijn welkom vanaf 18.00 uur. Facultatief kunnen zij vanaf 18.45 uur deelnemen aan het diner.

De presentaties zijn van 19.30 tot 21.00 uur. Aanmelden kan via rotarygooimeer@gmail.com, bij Henk Mos (06 5341 9071) of Gert-Jan van Dommelen (05 53227713).

Meer informatie
Op beide avonden zal gestart worden met een presentatie wat Rotary is en waarvoor Rotary staat.

Meer informatie over Rotary is te vinden op rotary.nl. Informatie over beide clubs kunt u vinden op rotary.nl/huizennh en rotary.nl/huizengooimeer.

Uit de krant