De bestuursleden van Stichting Huizerdag met de award 'Huizer van het Jaar 2016'.
De bestuursleden van Stichting Huizerdag met de award 'Huizer van het Jaar 2016'. Foto: Bob Awick

Huizerdag 'Huizer van het Jaar'

Mensen

HUIZEN - "Voor het al 30 jaar organiseren van de Huizerdag, die tot een echte feestdag in Huizen is geworden. De Stichting Huizerdag en alle vrijwilligers mogen deze prijs als een oeuvreprijs beschouwen voor de jarenlange inspanning die is geleverd om van de Huizerdag het evenement te maken dat het nu is", stelt de jury. 

Daarom krijgt de Stichting Huizerdag de award Huizer van het Jaar 2016 van het HuizerNieuws. Met de verkiezing van Huizer van het Jaar wil het HuizerNieuws in de laatste krant van het jaar de schijnwerper richten op positieve bijdragen aan de lokale samenleving.

Onderscheidend
Alle Huizers die initiatieven nemen die onderscheidend en inspirerend zijn en zorgen voor een positieve uitstraling voor Huizen, maken kans. Vorig jaar werd het MBT Team Huizen uitverkozen voor hun inzamelingsactie tegen de ziekte van Duchenne.

Een jury bestaande uit Anneke van der Veer van Versa Welzijn; Robert van Munster, voorzitter Rotary Club Huizen; Maurice van Munster, met MBT Team Huizen Huizer van het Jaar 2015; Kent Hanson van Radio 6FM en eindredacteur Carin van den Berg bogen zich over de door de redactie aangedragen shortlist.

Jury
De jury bekende nog best een harde dobber te hebben aan het kiezen van de winnaar. "De kandidaten zijn moeilijk met elkaar te vergelijken, omdat het om zulke verschillende dingen gaat", aldus een van de juryleden. "Ik heb er echt een nachtje over moeten slapen", aldus een ander.

Uiteindelijk kwam het unanieme besluit om de award toe te kennen aan de Stichting Huizerdag. "De impact van dit evenement is zo groot. Het gaat om zo veel mensen die hiervan genieten. Bovendien is het bij uitstek een evenement dat Huizen op een positieve manier op de kaart zet", stelde de jury.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant