Brianne (rechts) is een inzamelactie begonnen voor Herma.
Brianne (rechts) is een inzamelactie begonnen voor Herma. (Foto: Bob Awick)

Doneeractie waterdicht vervoer voor Herma

  Mensen

HUIZEN - Brianne kon het niet langer aanzien dat Herma vrijwel niet meer haar huis uit komt vanwege allerlei medische problemen. Ze startte een actie voor vervoer.

Brianne en Herma kennen elkaar van de Weggeefhoek Wijdemeren op Facebook. Een site die dingen gratis weggeeft en verloot onder de gegadigden. "Herma is het uitgiftepunt in Huizen en ik heb haar een tijd ondersteund als tweede uitgiftepunt", vertelt Brianne.

Actie
"Ik zag haar zo slecht lopen en kwam toen achter haar verhaal en vond dat ik iets moest doen. Vandaar de actie." Herma is er blij mee. Ze leeft onder bijstandsniveau en omdat ze volgens de gemeente nog 100 meter kan lopen, heeft ze geen recht op vervoer.

Het verhaal van Herma is schrijnend, maar ze blijft positief. "Ik ga niet bij de pakken neer zitten en sta positief in het leven", zegt ze. Haar ellende is eigenlijk al op haar 18e begonnen.

Zenuw bekneld
Als speelster van het Nederlands handbalteam scheurde ze haar kruisbanden bij haar knie. "Ze moesten de band vanaf de enkel weer omhoog halen. Op een of andere manier is er toen een zenuw bekneld geraakt."

Lees verder in de digitale editie


15 reacties
Elke donderdag het Nieuwsblad voor Huizen per e-mail
Meer berichten