De vuurkorf kan in de zomer voor grote ergernissen tussen buren zorgen.
De vuurkorf kan in de zomer voor grote ergernissen tussen buren zorgen. Foto: Pixabay

Buurtbemiddeling voor als ergernissen in de zomer oplopen

Mensen

HUIZEN De zomer is een tijd dat ergernissen tussen buren vaak oplopen. Om erger te voorkomen, kan buurtbemiddeling zinnig zijn, blijkt uit een voorbeeld.

"Ans en Huub hadden zich nog zo verheugd op de nieuwe buren. Het vorige stel dat er woonde was oud en had geen contact meer met de omwonenden."

Gezellig
"De nieuwe buren hadden ook kinderen hadden ze al gezien. Gezellig, dan hadden kun eigen kinderen ook speelkameraadjes in de straat. De start was goed."

"De buren kwamen zich voorstellen en inderdaad de kinderen konden het goed met elkaar vinden en speelden vaak met en bij elkaar." Toen het zomer werd liep het echter anders.

Barbecue
"De nieuwe buren bleken erg blij met hun nieuwe tuin. Als het maar even kon werd er in de tuin gegeten en werd de barbecue aangestoken. En daarmee begon een hoop ellende."

Ans en Huub konden op mooie dagen tijdens etenstijd door de rook- en stankoverlast niet meer in hun eigen tuin zitten. Eerst deden ze daar niet zo moeilijk over. "Ach, buiten eten en lekker barbecueën dat deden ze zelf ook wel eens."

Vuurkorf
"Wel eens ja, maar niet vijf dagen per week. En toen de buren als klap op de vuurpijl ook nog een vuurkorf aanschaften en 's avonds deze ook nog aanstaken, toen was de maat vol."

Huub liet de buren op een avond overduidelijk merken wat hij vond van hun 'asociale gedrag'. Het goede onderlinge contact was op slag verdwenen.op.

Buurtbemiddeling
Buurtbemiddeling bleek hier een uitkomst. Deze is bereikbaar via buurtbemiddeling@versawelzijn.nl of 035 623 11 00. Bij buurtbemiddeling geldt geheimhouding.

Uit de krant