Daniëlle van Hoorn laat zien wat mensen allemaal in de kist hebben gestopt en een ander gunnen.
Daniëlle van Hoorn laat zien wat mensen allemaal in de kist hebben gestopt en een ander gunnen. (Foto: Bob Awick)

Facebookgroep 'Gun het een ander gratis (huizen)'

  Mensen

HUIZEN - Daniëlle van Hoorn is een paar weken geleden gestart met de Facebookgroep 'Gun het een ander gratis (huizen)'. "Ik was aan het opruimen thuis en wilde de spullen weggeven en kon in Huizen niets vinden." Ze kwam in Baarn terecht, waar ook zo'n groep bestaat en heeft er met hun hulp zelf een opgericht.

Ze weet hoe het is om het niet altijd breed te hebben. Samen met haar man Hans had ze een goedlopend assurantiekantoor. Na een auto-ongeluk waarbij beiden letsel opliepen, hebben ze het nog een paar jaar geprobeerd. "Maar het ging niet meer, dus zijn we gestopt met het bedrijf en moesten heel wat stappen terug doen", zegt ze.

Schaamte
Hans: "We weten hoe het is als je aan het eind van de maand net geen geld meer hebt om eten te kopen vanwege een tegenvaller. Dan kun je hier terecht. Niet iedereen wil of kan naar de voedselbank, soms uit schaamte, soms omdat ze net te veel verdienen."

Daniëlle: "Daarnaast weten we ook wat het is om de verjaardag van je kind niet te kunnen vieren. Niets is hartverscheurender dan dat. Ik ben er zelf heel verdrietig om geweest. Daarom hopen we ook dat mensen cadeautjes of versiering willen doneren of eens een taart willen bakken of traktaties aanbieden voor op school."

Lees verder in de digitale editie

Meer berichten