<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226622&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
De Kindervakantieweek in Huizen kreeg geld voor het realiseren van het kindercircus afgelopen jaar.
De Kindervakantieweek in Huizen kreeg geld voor het realiseren van het kindercircus afgelopen jaar. (Foto: Bob Awick)

Lakeland Foundation zoekt kleinschalige, lokale projecten

  Mensen

REGIO - Elk jaar heeft de Lakeland Foundation ongeveer 60.000 euro te vergeven en voor komend jaar worden nog projecten gezocht. "Het is een zoektocht", vertelt Pieter Schut, lid van het bestuur van deze particuliere stichting.

De foundation is, ondanks het 29-jarig bestaan, vrij onbekend. En niet iedere aanvraag wordt gehonoreerd. "We richten ons op kleine projecten met een sociaal en maatschappelijk doel", legt Pieter uit.

Duidelijk doel
Dus een roeivereniging die een invalidentoilet nodig heeft kan bij hen aankloppen, een toneelvereniging die een sponsor zoekt niet. Kleinschalige projecten dus met een duidelijk doel en een kop en een staart. "We zijn er niet om de kas te spekken", glimlacht Pieter.

Ze richten zich ook heel doelbewust op initiatieven in het Gooi en omstreken. Vanwege het persoonlijke contact. "Dan weten we wat er met ons geld gebeurt." Het stopt namelijk niet bij het doneren van een zak geld, de dames en heren van de Foundation volgen het project op de voet.

Persoonlijke betrokkenheid
Pieter: "Dat maakt het ook extra leuk, die persoonlijke betrokkenheid." Hij is zelf aardig in de regio ingevoerd: hij werkt en woont er, zit in allerlei clubjes en kent daardoor veel mensen.

"Als ik iemand ontmoet en die heeft geld voor een project nodig zeg ik vaak: probeer het bij ons. Maar ik ga natuurlijk niet alleen over het geld." Het bestuur beslist samen en het liefst helpen ze zo veel mogelijk verschillende doelen.

Lees verder in de digitale editie


reageer als eerste

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226622&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Elke donderdag het Nieuwsblad voor Huizen per e-mail
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226626&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>