De engeltjes van Vivium zingen voor bewoners in De Bolder.
De engeltjes van Vivium zingen voor bewoners in De Bolder. Foto: Bob Awick

Jubileum voor de engeltjes van Vivium

Mensen

HUIZEN Wijkteam Oude Dorp Huizen van Vivium ging woensdag voor de vijfde keer op pad als engeltjes om cliënten een bijzonder moment te bezorgen.

"Wij als wijkteam Oude Dorp Huizen merkten dat deze tijd van het jaar voor vele cliënten een extra moeilijke tijd is. We hebben dan ook acht jaar geleden besloten met vier collega's iets voor deze doelgroep te doen", vertelt Brigitte den Haan-Okkerse.

Lichtpuntje
"Eerst gingen er zwarte pieten mee de wijk in of de kerstman. Even een lichtpuntje en een lach. Zeker voor de eenzame ouderen of mantelzorgers die door de ziekte van man of vrouw opeens van partner in de rol van verzorger stappen. Er zit vaak veel verdriet achter, dat ze niet altijd laten zien", gaat ze verder.

"Vijf jaar geleden zijn de engeltjes in het leven geroepen. Gewoon weer eens wat anders. We hebben wat lakens aan elkaar genaaid en liedjes uitgezocht. Geen van ons kan goed zingen, maar we besloten ervoor te gaan."

Impact
"We hadden van tevoren nooit kunnen bedenken van wat een uitwerking dit zou hebben op de cliënten. Het had zo'n impact en het was voor veel mensen echt een hart onder de riem. Vandaar dat de engeltjes zijn blijven bestaan. Helaas kunnen we niet iedere cliënt bezoeken. We maken echt een bewuste keuze. We bezoeken ongeveer vijftien cliënten."

Het team is onderdeel van Vivium Zorggroep. "Wij als wijkteam hebben cliënten, waaronder veel ouderen, met zowel een korte zorgvraag zoals het druppelen van de ogen, steunkousen aantrekken en medicijnen controleren, als de wat meer specialistische zorg zoals thuisdialyse, stomazorg, wondzorg en palliatieve zorg. Met deze actie zorgen we voor een positieve noot in de zorg."

Uit de krant