Hier woont een alleenstaande moeder met haar dochter.
Hier woont een alleenstaande moeder met haar dochter. Foto: Bob Awick

Alleenstaande moeder leeft met dochter in 40 jaar oude caravan

Mensen

HUIZEN Lucia* is 46 en ten einde raad. "Ik ben altijd een sterke vrouw geweest en heb mijn best gedaan om het zelf te redden, maar ik trek het niet meer. Ik heb nu bijstand aangevraagd. Tot nu toe leefde ik op mijn spaargeld." Ze woont inmiddels al maanden met haar dochter die in het examenjaar zit in een caravan.

Na een relatie van 8 jaar kwam ze op straat te staan. "Ik dacht in de eerste instantie dat komt wel goed. Ik tikte voor € 500 een caravan op de kop en trok naar de Fransche Kamp in Bussum. Dat was in mei." Ze hoopte daar tot rust te komen en te werken aan onze toekomst." Ik had er alle vertrouwen in."

Niet de enige
Ze merkte daar dat ze niet de enige was die in deze omstandigheden zat. Dat gaf ook wel steun. "Ik kan er zo nog acht noemen. Ook mannen. Allemaal mensen die een relatie hadden en daarna op straat kwamen. Daarom wil ik dit verhaal nu wel vertellen."

"Daarvoor schaamde ik me ervoor. Ik zette alleen maar leuke foto's op Facebook en Instagram. Wilde de schijn ophouden dat het allemaal leuk was. Nu heb ik zelfs de kaart van de voedselbank als kerstkaart er op gezet."

Op straat
Lucia wil vooral niet dat haar dochter de dupe wordt van haar keuze voor slechte mannen. "Haar vader liet ons in de steek toen ze klein was. Vertrok naar het buitenland om bij zijn vriendin te gaan wonen. We hebben het altijd samen gered en er kwam zelfs weer een man in mijn leven, waar ik mee ben gaan samenwonen. Nu jaren later sta ik op straat."

*Lucia is niet haar echte naam. Die is wel bekend bij de redactie.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant