Gert-Jan van Dommelen, Nicole Bouts en Han Landman van het organisatiecomité bekijken de zojuist gekregen Huizer van het Jaar-award. Janny Bakker ontbreekt op de foto.
Gert-Jan van Dommelen, Nicole Bouts en Han Landman van het organisatiecomité bekijken de zojuist gekregen Huizer van het Jaar-award. Janny Bakker ontbreekt op de foto. Foto: Bob Awick

'Huizen voor Sint-Maarten' Huizer van het Jaar

Mensen

HUIZEN De actie 'Huizen voor Sint-Maarten' heeft de award Huizer van het Jaar 2017 toegekend gekregen.

De Huizer van het Jaar wordt sinds 2015 door deze krant uitgeroepen. Het eerste jaar werd de prijs gegeven aan MTB Team Huizen, dat voor de ziekte Duchenne een bedrag van 86.000 euro bij elkaar fietste.

Waardige opvolger
In 2016 kreeg de organisatie van de Huizerdag de prijs voor haar 30-jarige jubileum en het organiseren van een dag die bij uitstek een positieve uitstraling heeft voor het dorp. Dit jaar is in de actie 'Huizen voor Sint-Maarten' een waardige opvolger gevonden.

De actie werd geïnitieerd door de beide Rotaryclubs in Huizen en bracht maar liefst ruim 40.000 euro op voor de Sister Marie-Laurence Primary School op Sint-Maarten, die door orkaan Irma is verwoest.

Inspireert
De redactie bekijkt voor de prijs alle kranten van het afgelopen jaar en stelt normaliter een lijst van genomineerden op die voldoen aan een aantal criteria, waarvan de belangrijkste zijn dat de persoon of organisatie in de krant aan bod kwam, iets uitzonderlijks heeft gedaan en daarmee anderen inspireert en bijdraagt aan een positieve uitstraling van Huizen.

De actie 'Huizen voor Sint-Maarten' stak er echter met kop en schouders bovenuit, zodat de redactie besloten heeft om dit initiatief, en daarmee alle vrijwilligers die zich hiervoor hebben ingezet, de prijs toe te kennen.

Lees meer in het Nieuwsblad voor Huizen.

Uit de krant