Team UP neemt voor de vierde keer deel aan Alpe d'Huez.
Team UP neemt voor de vierde keer deel aan Alpe d'Huez. (Foto: Team UP)

Tientallen lampionnen in Nautisch Kwartier

  Mensen

HUIZEN - Op de kop van de aanloophaven in het Nautisch Kwartier worden vrijdagavond 16 februari in een lange sliert lampionnen geplaatst.

Team UP is een team van negen gedreven mensen - grotendeels afkomstig uit Huizen - die op 7 juni tijdens Alpe d'HuZes zo vaak mogelijk de legendarische Alpe d'Huez beklimmen om geld in te zamelen voor het KWF.

Lichtje voor ...
Vooruitlopend op dit evenement zijn er verschillende lokale acties om geld in te zamelen. 'Lichtje voor....' is een van deze acties. Op vrijdagavond 16 februari om 20.00 uur vindt er namelijk iets bijzonders plaats in Huizen.

Op die avond worden lampionnen geplaatst in een lange sliert op de kop van de aanloophaven in het Nautisch Kwartier. Iedereen kan één of meerder lampionnen reserveren ter herinnering aan dierbaren die zijn overleden aan kanker of ter bemoediging van mensen die op dit moment te maken hebben met deze nare ziekte.

Voor 15 euro kan men zijn of haar persoonlijke lichtje laten branden. De volledige opbrengst van deze actie komt ten goede aan Alpe d'HuZes/KWF.

Reserveren
Lampionnen zijn te reserveren via de vestigingen van Sonia Bloemen in de Oostermeent en het Holleblok en bij de Wereldwinkel en het Kunstkantoor (oude postkantoor) in het Oude Dorp van Huizen.

Team UP, een familieteam, neemt voor de vierde keer deel aan het jaarlijkse evenement. Teamlid Erik Racke staat voor de tweede keer aan de start.

Kanker
"Om mensen die aan kanker zijn overleden te gedenken en mensen die nu met kanker worden geconfronteerd te bemoedigen is deze actie bedacht", laat hij weten.  "Voor nabestaanden kan zoiets heel belangrijk zijn en voor mensen die nu ziek zijn, laten we zien dat we naast hen staan."

De gemeente Huizen heeft inmiddels groen licht gegeven voor het evenement en een webshop heeft al zestig lampionnen beschikbaar gesteld, vertelt Racke. In maart volgen nog andere acties, waaronder een energieke spinningmarathon in Sportcity Huizen.

Meer berichten