Ombudsteam PvdA gaat weer een jaar door | Nieuwsblad voor Huizen
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226622&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Stef van der Pas, Margot Leeuwin en Aad Bartelds van het Ombudsteam van de PvdA.
Stef van der Pas, Margot Leeuwin en Aad Bartelds van het Ombudsteam van de PvdA. (Foto: Bob Awick)

Ombudsteam PvdA gaat weer een jaar door

  Mensen

HUIZEN Het Ombudsteam gaat weer een jaar door, meldt PvdA Huizen. Ze hebben zelfs een speciale vlag gekocht die laat zien dat het spreekuur plaatsvindt.

Dat is elke laatste vrijdag van de maand van 10.00 tot 12.00 uur, onder voorbehoud van feestdagen, in verschillende buurthuizen in het dorp.

Buurthuis
Vorige week vrijdag zaten Margot Leeuwin, die ook raadslid is, Aad Bartelds en Stef van der Pas klaar als het Ombudsteam in buurthuis 't Vûronger aan de Schoolstraat.

"Het is laagdrempelig op deze manier. Mensen lopen makkelijk binnen bij een buurthuis. Vaak zagen mensen buiten niet dat we aanwezig waren, daarom hebben we nu een vlag gekocht die we voor de deur zetten. Als mensen dan langskomen, zien ze dat wij hier zitten en kunnen ze ook spontaan binnenlopen", vertelt Margot.

Vastlopen
Het ombudsteam is al ruim zes jaar actief, vertelt Aad Bartelds, die vanaf de oprichting bij het team betrokken is. Het team helpt mensen die vastlopen in ingewikkelde regelingen, dingen niet snappen of met instanties ergens niet uitkomen.

Zij kunnen hun vraag stellen. Ze hoeven geen lid te zijn van de PvdA om geholpen te worden. Het Ombudsteam lost niet zelf de problemen op, maar helpt mensen ze samen op te lossen en gaat eventueel mee bij belangrijke afspraken of vraagt experts om gratis een handje te helpen.

Lees verder in de digitale editie


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226622&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371756&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>