Loek Gielen (80) zoekt oplossing wateroverlast Paramaribo-Noord | Nieuwsblad voor Huizen
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226622&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Loek Gielen woont niet meer in Suriname, maar maakt zich nog wel druk over de toekomst van Paramaribo-Noord.
Loek Gielen woont niet meer in Suriname, maar maakt zich nog wel druk over de toekomst van Paramaribo-Noord. (Foto: Bob Awick)

Loek Gielen (80) zoekt oplossing wateroverlast Paramaribo-Noord

  Mensen

HUIZEN Loek Gielen (80) is onder andere samen met een professor van de universiteit van Suriname op zoek naar een oplossing voor de dreigende wateroverlast in Paramaribo-Noord.

"Al in de jaren 60 van de vorige eeuw maakte ik me zorgen over het probleem van wateroverlast in Paramaribo", zegt de nu 80-jarige Loek Gielen.

Overheid
"Toen werkte ik daar met een 5-jarig contract bij de overheid in de wegen- en stedenbouw en verkeerstechniek." Het probleem liet hem niet meer los, temeer omdat de overheid in Suriname het dringende probleem niet oplost.

Suriname speelt een belangrijke rol in het leven van Loek. Hij ontmoette er zijn vrouw en twee van zijn drie kinderen werden er geboren. Toen zijn contract afliep ging hij terug naar Nederland, maar hij solliciteerde bij een adviesbureau en kon weer voor drie jaar naar Suriname.

Kleinkinderen
Daarna keerde hij terug naar Nederland, maar na zijn pensionering vertrok hij weer naar Suriname. Inmiddels woont hij al bijna twee jaar in Huizen: dichter bij de kinderen en kleinkinderen.

Het wateroverlastprobleem van Paramaribo-Noord laat hem echter niet los en al jaren denkt hij aan oplossingen. "In mijn ogen kan het echt niet langer meer wachten. Over tien jaar is het te laat."

Lees verder in de digitale editie


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226622&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371756&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>