Vrijwillige Thuishulp nog steeds onderdeel Vrijwilligerscentrale Huizen | Nieuwsblad voor Huizen
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226622&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Mensen die thuishulp nodig hebben, kunnen nog steeds terecht bij Vrijwilligerscentrale Huizen.
Mensen die thuishulp nodig hebben, kunnen nog steeds terecht bij Vrijwilligerscentrale Huizen. (Foto: VC Huizen)

Vrijwillige Thuishulp nog steeds onderdeel Vrijwilligerscentrale Huizen

  Mensen

HUIZEN - "We krijgen op dit moment veel vragen over de Vrijwillige Thuishulp, die overigens tegenwoordig gewoon Thuishulp heet. Sinds de start van Huizenvoorelkaar.nl vragen mensen zich af of we dat nog steeds doen", vertelt Kristel Menssink van de Vrijwilligerscentrale Huizen. "Ik kan daar volmondig ja op zeggen."

De Vrijwilligerscentrale Huizen doet veel dingen op het gebied van vrijwilligers. Zo is de organisatie onlangs gestart met Huizenvoorelkaar.nl waar mensen hulp kunnen vragen en hulp kunnen aanbieden.

Matches
Het is de vervanging van de vacaturebank en het loopt heel goed. Er zijn rond de veertig matches gemaakt op het internetplatform, dat in januari officieel van start ging. Daarnaast zijn er nog eens 134 mensen met elkaar in gesprek om te kijken of zij elkaar kunnen helpen.

"Maar de vrijwilligerscentrale doet nog veel meer", zegt Kristel. "We organiseren ook maatschappelijke stages voor middelbare scholieren. Jaarlijks houden we hier ook een markt voor, waarbij leerlingen aan organisaties worden gekoppeld."

Maatschappelijk Diner
"Ook is 'Betrokken Ondernemen' een onderdeel van de vrijwilligerscentrale. In 2019 zullen we hier weer een Maatschappelijk Diner voor gaan organiseren."

Daarnaast vervullen we een adviesrol voor organisaties met vrijwilligers, organiseren we themamiddagen waarbij we vrijwilligers werven voor een specifieke organisatie, houden we zwaan-kleef-aan-acties en delen we onze kennis op het gebied van vrijwillige inzet."

Lees verder in de digitale editie


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226622&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371756&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>