Rechtswinkel nog steeds niet bij iedereen bekend | Nieuwsblad voor Huizen
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226622&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Ton van den Hout en Lotte Schwalb van Rechtswinkel Huizen en Omstreken.
Ton van den Hout en Lotte Schwalb van Rechtswinkel Huizen en Omstreken. (Foto: Bob Awick)

Rechtswinkel nog steeds niet bij iedereen bekend

  Mensen

HUIZEN - Rechtswinkel Huizen en Omgeving, zoals het officieel heet, bestaat al meer dan 40 jaar. "In een ideale wereld zouden we niet moeten bestaan, maar we merken nog steeds dat er veel behoefte aan is en dat we nog niet bij iedereen bekend zijn," zegt voorzitter Ton van den Hout van het bestuur van de rechtswinkel.

Hij is zelf al meer dan 30 jaar betrokken bij Rechtswinkel Huizen. Penningmeester Lotte Schwalb is ruim een jaar vrijwilliger en inmiddels ook lid van het bestuur: "Het blijkt wel dat als mensen ons weten te vinden ze makkelijker een tweede keer komen."

Binnenlopen
"De rechtswinkel is een laagdrempelige mogelijkheid om juridisch advies te krijgen. Het maakt niet uit wat je verdient. Iedereen betaalt een eigen bijdrage van 4 euro. Je hoeft ook geen afspraak te maken, je kunt gewoon binnenlopen", legt Ton uit.

Dit wordt mogelijk gemaakt door de inzet van een groep van 28 vrijwilligers. Ton: "De adviseurs hebben allemaal een juridische achtergrond. Het kunnen mensen zijn met veel ervaring of die net of bijna afgestudeerd zijn. Het is een mix van mensen en we zitten altijd met twee personen klaar om advies te geven."

Wetboek
"De een kan dan het gesprek voeren, terwijl de ander het betreffende wetboek uit de bibliotheek haalt en de artikelen opzoekt die er betrekking op hebben."

Lees verder in de digitale editie


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226622&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371756&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>