Na afloop werd er getoost op de onderscheiden inwoners van Huizen.
Na afloop werd er getoost op de onderscheiden inwoners van Huizen. (Foto's: Carin van den Berg)
foto's

Drie koninklijke onderscheidingen uitgereikt

  Mensen

HUIZEN De dag voor Koningsdag worden traditioneel koninklijke onderscheidingen uitgereikt. In Huizen werden vandaag drie mensen onderscheiden.

Emma Rädechter-Jacobs, Wouter Jan Bastiaan Nugteren en Janny Bakker-Klein kregen allen de versierselen opgespeld die horen bij lid in de Orde van Oranje Nassau.

Emma Rädecker
Emma Rädecker kreeg de onderscheiding voor haar voogdijschap voor diverse familieleden die zij verzorgde. Verder is zij actief als vrijwilliger bij de Joodse gemeente Bussum, als penningmeester en vrijwilliger van de Stichting Women's International Zionist Organization en als lid van de raad van Toezicht van het Joods Maatschappelijk Werk te Amsterdam.

Wouter Jan Bastiaan Nugteren
Wouter Jan Bastiaan Nugteren kreeg zijn onderscheiding voor diverse vrijwilligerswerkzaamheden die met de natuur te maken hebben. Zo is hij dit bij het Goois Natuurreservaat en het Speelbos, het Instituut voor Natuureducatie en Duurzaamheid Gooi en Omstreken en is hij ook beheerder van de Gooise Heemtuin.

Janny Bakker-Klein
Janny Bakker-Klein, bij velen bekend vanwege het wethouderschap, gaat stoppen hiermee. Dat werd een mooi moment gevonden om haar ook te eren voor al haar vrijwilligerswerk. Zo heeft zij diverse vrijwilligersfuncties bekleed bij haar partij CDA.

Daarnaast is zij actief als vrijwilliger betrokken bij Amnesty International afdeling Huizen, de Stichting Kerk en Vluchteling Huizen, de Rotary Huizen Gooimeer, cultureel centrum 'De Engel', Nierstichting Nederland en als jobmaatje bij de Stichting ReconnAct.

Eer
"Allemaal hebben zij zich ruim ingespannen voor de samenleving", aldus burgemeester Sicko Heldoorn. "Het is mij een eer u namens koning Willem-Alexander te benoemen tot lid in de Orde van Oranje Nassau."

Meer berichten