Sport & Genoegen wint midzomercompetitie | Nieuwsblad voor Huizen
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226622&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
De Konijnenwortelracebaan werd voor het eerst gebruikt.
De Konijnenwortelracebaan werd voor het eerst gebruikt. (Foto's: Sport & Genoegen)

Sport & Genoegen wint midzomercompetitie

  Natuur en Milieu

HUIZEN - Sport & Genoegen heeft afgelopen zaterdag in eigen huis de midzomercompetitie gewonnen. GPKV Hilversum werd tweede, PV Nijkerk derde en hekkesluiter was KDS Oostelijk Flevoland-Dronten.

Het was niet te missen dat er afgelopen zaterdag bij het clubhuis van Kleindiervereniging Sport & Genoegen aan de Jan van Galenstraat iets te doen was: een grote partytent stond opgesteld, en het gekraai van hanen kwam je van verre tegemoet.

Keurmeesters
De vier kleindierverenigingen uit het midden van het land, samen goed voor 144 dieren waaronder hamsters, konijnen, hoenders en sierduiven. gingen de sportieve strijd aan. Vanwege de warmte waren de keurmeesters al vroeg in de ochtend aan het werk gegaan.

Als ludiek tussendoortje was er een race op de Konijnenwortelracebaan, die voor het eerst in gebruik werd genomen. De deelnemende konijnen moesten duidelijk nog even wennen, halverwege de baan werd er zomaar omgedraaid, of werd er helemaal niet gestart.

Hanenkraaiwedstrijd
Bij de inmiddels beroemde Hanenkraaiwedstrijd bleven de meeste hanen ongewoon stil, de winnende haan kraaide toch nog 5 keer.

De keurmeester aan het werk.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226622&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371756&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>