De Charolais runderen gaan weer grazen op de Nieuw Bussumerheide en het Ericaterrein.
De Charolais runderen gaan weer grazen op de Nieuw Bussumerheide en het Ericaterrein. Foto: GNR

Start begrazing Nieuw Bussummerheide en Ericaterrein

Natuur en Milieu

HUIZEN - De Charolais runderen van Goois Natuurreservaat worden deze week verplaatst van de Limitische Heide naar de Nieuw Bussummerheide en het Ericaterrein in Huizen. De runderen zullen daar blijven tot 15 november 2018.

Door de verhuizing van de runderen mogen de honden vanaf 23 juli weer los lopen op de Limitische heide. Op de Nieuw Bussummerheide en het Ericaterrein moeten de honden daarentegen tot 15 november 2018 weer aan de lijn blijven.

Wisselbegrazing
Op de Limitische, Nieuw Bussummer- en Vliegheide en het Ericaterrein wordt wisselbegrazing toegepast. Dit betekent dat er telkens één van de genoemde gebieden wordt begraasd.

Deze cyclus van wisselbegrazing van Limitische Heide, Vliegheide en Nieuw Bussummerheide functioneert op deze wijze al ruim 10 jaar.

Bekeuring
Loslopende honden kunnen zorgen voor stress bij de runderen, wat kan leiden tot ongewenst gedrag. De boswachters van Goois Natuurreservaat controleren de komende tijd extra op het naleven van de aanlijnregeling en kunnen bij overtreding een bekeuring uitschrijven.

Uit de krant