Gemeente schiet vissen te hulp | Nieuwsblad voor Huizen
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226622&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
De vijver achter de moskee is een bekende visstek. Hier wordt een noodpomp geplaatst.
De vijver achter de moskee is een bekende visstek. Hier wordt een noodpomp geplaatst. (Archieffoto: Bob Awick)

Gemeente schiet vissen te hulp

  Natuur en Milieu

HUIZEN - De gemeente plaatst een tijdelijke pompinstallatie in de vijver achter de moskee aan het Gooierserf om vissen daar te hulp te schieten. Het gaat om een proef. De pomp blijft ongeveer een week staan.

Door de aanhoudende warmte ontvangt de gemeente steeds meer meldingen van dode vissen in de singels, vooral in deze vijver.  Met de pomp wordt geprobeerd het zuurstofgehalte in de vijver te verhogen om daarmee de vissen te redden.

Waterkwaliteit
De waterkwaliteit gaat door de aanhoudende droogte en hitte momenteel hard achteruit. Vooral de vissen hebben last van het zuurstoftekort in het water.

In overleg met de gemeente heeft het waterschap besloten om de spoelpomp in de Aanloophaven niet meer te gebruiken. Met deze pomp kan normaal gesproken het waterpeil en de waterkwaliteit in de singels door het waterschap worden onderhouden.

Noodpomp
Vanwege het gevaar op meevoeren van blauwalg uit het Gooimeer wordt de spoelpomp momenteel niet meer gebruikt. Met het plaatsen van de noodpomp in de vijver schiet de gemeente de vissen daarom nu te hulp.

De gemeente laat weten dat het belangrijk is dat dode vissen gemeld worden bij de gemeente. "Deze kunnen dan worden verwijderd om botulisme te voorkomen. Melden kan via huizen.nl/mor, gratis via 0800 023 34 90 of de MijnGemeente app. Klachten over de waterkwaliteit kunnen het beste bij het Waterschap Amstel, Gooi en Vecht worden gemeld."


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226622&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371756&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>