Al zestig jaar Vogelvereniging Vogelvreugd | Nieuwsblad voor Huizen
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226622&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Wethouder Marlous Verbeek schenkt waarnemend voorzitter Henk Brasser een klein bottertje.
Wethouder Marlous Verbeek schenkt waarnemend voorzitter Henk Brasser een klein bottertje. (Foto: Bob Awick)

Al zestig jaar Vogelvereniging Vogelvreugd

  Natuur en Milieu

HUIZEN - Vogelvereniging Vogelvreugd werd zestig jaar geleden opgericht met als doelstelling het bevorderen van de vogelteelt en het veranderen van de standaardkleuren uit de natuur.

"In de natuur is bijvoorbeeld een grasparkiet alleen groen. Op een vogeltentoonstelling kun je hem in verschillende kleuren zien", legt waarnemend voorzitter Henk Brasser uit.

Machtig mooi
Zelf is hij al 24 jaar lid van de vereniging. "Ik vind het machtig mooi om te zien hoe de eitjes uitkomen en er ineens kleine vogeltjes rondhuppelen." Net als veel van de leden begon hij met een paar vogeltjes en heeft er nu vijftig in een volière in de tuin. "Je begint er met één, dat vind je dan zielig en voor je het weet heb je er een hele hoop", zegt hij lachend.

Zestig jaar geleden begon de vereniging met een klein clubje vogelvrienden die bij elkaar kwamen. De club kreeg als naam Vogelvereniging Vogelvreugd. "We hebben overal gezetten. In De Bun, het Visnet, waar nu de scouting zit op de Driftweg, bij de duivenvereniging aan de Bestevaer en zelfs bij de duivenvereniging in Blaricum."

Verhuisd
"Daar vierden we ons 40-jarig jubileum en kwam de wethouder uit Huizen op bezoek. Die vond het wel vreemd dat we niet in Huizen een plek hadden." Er werd geregeld dat ze op de Kotter terechtkonden en na vijf jaar werd er verhuisd naar de huidige locatie aan de Jan van Galenstraat 38.

Lees verder in de digitale editie


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226622&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371756&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>