Kinderboerderij viert Dierendag en wordt rookvrij | Nieuwsblad voor Huizen
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226622&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Een jaar geleden werd de herbouwde kinderboerderij geopend. Dit jaar wordt ze 'rookvrij'.
Een jaar geleden werd de herbouwde kinderboerderij geopend. Dit jaar wordt ze 'rookvrij'. (Foto: Bob Awick)

Kinderboerderij viert Dierendag en wordt rookvrij

  Natuur en Milieu

HUIZEN De Kinderboerderij aan 't Merk 12 in het Stadspark viert altijd samen met de kinderen Dierendag op 4 oktober. Dit jaar is het dubbel feest, want het is dan namelijk precies een jaar geleden dat de kinderboerderij na een ingrijpende renovatie weer geopend werd.

Dit wordt in de ochtend gevierd met alle baby's tot één jaar oud, want zij zijn de nieuwe rookvrije generatie en de Kinderboerderij wordt 'rookvrij' verklaard.

Rookvrij
Maarten Hoelscher, wethouder van de gemeente Huizen, zal de kinderboerderij om 10.30 uur rookvrij verklaren. Vanaf dat moment mag er dus niet meer gerookt worden binnen de hekken van de kinderboerderij. De Warande vindt het belangrijk dat kinderen in een rookvrije omgeving kunnen spelen en opgroeien.

De kinderboerderij nodigt graag alle baby's tot één jaar uit om hierbij aanwezig te zijn, uiteraard samen met hun ouders, broertjes/zusjes en iedereen die maar mee wil. Als de ouders een geboortekaartje meenemen, maken ze kans om de winnaar te worden van een mooi babypakket ter waarde van € 50,-. Na de feestelijke aftrap maakt de wethouder de winnaar bekend.

Getrakteerd
Waar een feestje is, wordt getrakteerd. Iedereen die aanwezig is bij de aftrap van de rookvrije kinderboerderij krijgt gratis limonade met wat lekkers. Ook fijn voor iedereen die meedoet aan stoptober.

In de middag zijn alle kinderen welkom om de dieren en zichzelf te komen verwennen. Het programma start om 14.00 uur en duurt tot 16.30 uur.

Speurtocht
Er is van alles te beleven: kinderen mogen lekkernijen voor de dieren maken - bijvoorbeeld een groentetaart voor de geiten of een hooislinger voor de konijnen - en tevens zal er weer geschminkt worden en is de speurtocht in de aanbieding. Voor één euro mogen kinderen ook weer een ritje te paard maken. Zie ook kibohuizen.nl.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226622&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371756&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>