Buurthuis Meentamorfose ligt midden in de wijk die mogelijk aardgasvrij wordt.
Buurthuis Meentamorfose ligt midden in de wijk die mogelijk aardgasvrij wordt. (Foto: Carin van den Berg)

Stad en Lande/Bovenweg mogelijk aardgasvrij

  Natuur en Milieu

HUIZEN - De gemeente gaat in gesprek met bewoners van de wijk Stand en Lande en Bovenweg om te kijken of hun wijk aardgasvrij kan worden gemaakt. Op 11 december is hiervoor een bewonersavond in de raadzaal.

"In Stad en Lande en Bovenweg wordt de openbare ruimte de komende jaren opnieuw ingericht, omdat de riolering aan vervanging toe is. Deze werkzaamheden bieden mogelijk kansen bij het aardgasvrij maken van - een deel - van de wijk", laat de gemeente weten.

Geen draaiboek
Wethouder Bert Rebel van onder andere Duurzaamheid en Milieu: "Voor dit vraagstuk is geen draaiboek dat zich in de praktijk heeft bewezen. We beginnen daarom met het gesprek met de wijk."

"We willen niet alleen kennis delen, maar ook kennis ophalen. Voelen waar de energie zit en welke bezwaren er leven. Er komt een grote verandering aan en we willen onze inwoners helpen bij het maken van de juiste keuzes. We gaan daarom een open gesprek aan met de buurt."

Stap voor stap
Tijdens de bewonersavond horen de aanwezigen wat het betekent om aardgasvrij te wonen, welke alternatieven er zijn voor aardgas en hoe de gemeente samen met de wijkbewoners stap voor stap tot een verstandige keuze voor de wijk kan komen.

"Er is veel ruimte voor het stellen van vragen, het inbrengen van ideeën, maar ook het delen van zorgen. Er zijn ook vertegenwoordigers van woningcorporatie De Alliantie en netbeheerder Liander aanwezig." Daarnaast heeft het buurtpanel in de wijk, Buurtpanel 1276, heeft zich gemeld om bij dit traject betrokken te zijn.

Meer berichten