Karin Kos.
Karin Kos. Foto: Goois Natuurreservaat/Bart Siebelink

Karin Kos nieuwe directeur-rentmeester Stichting Goois Natuurreservaat

Natuur en Milieu

HUIZEN - De Stichting Goois Natuurreservaat (GNR) heeft vanaf 14 januari 2019 een nieuwe directeur-rentmeester. Karin Kos neemt dan het stokje over van Karen Heerschop, die bijna drie jaar lang deze functie bekleedde. 

De voorbije jaren is er veel gebeurd binnen het GNR. Zo is het bestuur hervormd, de financiële positie van het Goois Natuurreservaat structureel verbeterd, de profileringsstrategie neergezet en is er een start gemaakt met brede fondsenwerving. Nu ook de reorganisatie is afgerond treedt er een nieuwe fase in.

En dus is het tijd voor Heerschop om de leiding om te dragen. Karin Kos (Hilversum, 1960) is geboren en getogen in 't Gooi. Na haar studie biologie werkte zij een aantal jaar in het voortgezet onderwijs. Voor de Voedsel- en Landbouworganisatie van de VN is zij uitgezonden geweest naar Zambia, Malawi en Madagascar.

Aansluitend heeft zij gewerkt voor het ministerie van Buitenlandse Zaken in Rome, voor het ministerie van Landbouw, Natuur en Visserij in Den Haag en voor Rijkswaterstaat. Bij Rijkswaterstaat was zij onder andere directeur Communicatie en Strategie. Kos woont met haar man in Utrecht en heeft een dochter van 28.

Het Goois Natuurreservaat heeft de opdracht om de rijke Gooise natuur 'ten eeuwigen dage' te beschermen, zodat mensen ervan kunnen blijven genieten. De organisatie herbergt veel kennis en ervaring. "Wij hebben in Karin Kos de mensgerichte manager met kennis van en passie voor de natuur en verbondenheid met het mooie groene Gooi gevonden om deze opdracht samen met de medewerkers, de vrijwilligers en het bestuur uit te voeren", zegt bestuursvoorzitter Kees-Jan Dosker van het Goois Natuurreservaat.

Hij bedankt daarbij Karen Heerschop, de directeur-rentmeester ad interim, voor wat zij met een enorme inzet en passie heeft neergezet de afgelopen periode. "Zij heeft een grote rol gespeeld in het uitzetten van een heldere koers voor het Goois Natuurreservaat om als eigentijdse en zelfstandige organisatie in verbondenheid met de omgeving haar toekomst tegemoet te gaan."

Uit de krant