De raadzaal zat bomvol tijdens de eerste avond.
De raadzaal zat bomvol tijdens de eerste avond. Foto: Bob Awick

Tweede avond aardgasvrij wonen bewoners Stad en Lande/Bovenweg

Natuur en Milieu

HUIZEN De gemeente organiseert voor bewoners van de wijk Stad en Lande/Bovenweg op 14 januari vanaf 20.00 uur een bijeenkomst over aardgasvrij wonen.

Het is een herhaling van de bijeenkomst die op 11 december werd gehouden. De belangstelling voor deze avond was zodanig groot dat er besloten werd om nog een extra avond te organiseren.

Aardgasvrij
De overheid heeft besloten om in 2050 te stoppen met aardgas. Dit heeft effect op iedereen die aardgas gebruikt. Zaken als verwarmen, warm water en koken kunnen gaan veranderen.

De gemeente Huizen moet plannen maken om alle wijken in de gemeente aardgasvrij te maken en wil starten met een pilot in de wijken Stad en Lande en Bovenweg.

Werkzaamheden
Dit omdat de gemeente binnenkort toch al werkzaamheden in de wijk moet gaan doen voor de riolering. De gemeente wil met de bewoners in gesprek over de mogelijkheden om dan ook toe te werken naar een aardgasvrije wijk.

Tijdens de bijeenkomst horen de aanwezigen wat het betekent om aardgasvrij te wonen, welke alternatieven er zijn voor aardgas en hoe de gemeente samen met de wijkbewoners stap voor stap tot een verstandige keuze voor de wijk kan komen.

Vragen en zorgen
Er is veel ruimte voor het stellen van vragen en het inbrengen van ideeën, maar ook voor het delen van zorgen. Deze neemt de gemeente dan allemaal mee in de voorbereiding.

Uit de krant