Afbeelding
Foto: Sanne te Pas

Sanne (15) uit Huizen wint fotowedstrijd de Groene Camera

Natuur en Milieu

HUIZEN - De Huizense Sanne te Pas (15) is in de categorie 'Jongeren' winnaar geworden van de natuurfotowedstrijd de Groene Camera. Een jury vond haar foto van twee vossen uit duizenden inzendingen de mooiste.

"De vinger gespannen wachtend op het juiste moment. De adem ingehouden. Tot het gevecht zijn hoogtepunt heeft bereikt. Het moment dat de linkse vos laat zien dat hij de baas is en zijn tegenspeler onderwerpt. En dan de ontlading, de klik en weten dat je het beeld gevangen hebt."

Dat was het jurycommentaar over de winnende foto, gemaakt in de Amsterdamse Waterleidingduinen. De 15-jarige vwo-scholier van Huizermaat werd zodoende gekozen tot 'Groene Camera natuurfototalent van het jaar'. De Huizense heeft een bokaal en 500 euro shoptegoed bij CameraTools gewonnen.

In Nijkerk was de prijsuitreiking. "Ik was wel heel zenuwachtig", kijkt Te Pas terug. "Ik had meerdere foto's ingestuurd, vond zelf deze niet eens de mooiste. En toen was ik met deze foto de winnaar. Hoe kan dit? Maar blij was ik natuurlijk wel."

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant