Gemeentehuis heeft nieuwe zonnepanelen op het dak | Nieuwsblad voor Huizen
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226622&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Wethouder Bert Rebel (rechts) met de gemeentelijke gebouwbeheerder op het dak.
Wethouder Bert Rebel (rechts) met de gemeentelijke gebouwbeheerder op het dak. (Foto: Bob Awick)

Gemeentehuis heeft nieuwe zonnepanelen op het dak

  Natuur en Milieu

HUIZEN - Wethouder Bert Rebel van onder andere Verduurzaming heeft dinsdag de nieuwe zonnepanelen op het dak van het gemeentehuis officieel in gebruik genomen. Daarnaast heeft hij de stand van zaken van de verduurzaming besproken.

"We hebben de honderd oude panelen die er zaten vervangen door veel meer nieuwere. De zonnepanelen zitten er al twee weken op en ze doen wat ze doen moeten", werd trots vermeld.

Appje
Zoals zovelen met zonnepanelen op het dak heeft ook de gemeente Huizen een appje dat inzichtelijk maakt hoeveel energie de panelen op het dak opwekken.

"We hebben geschat dat de opbrengst ongeveer dat van ruim 40 huishoudens is en we liggen goed op schema." Daarmee is gerekend met 3.500 kilowatt per jaar per huishouden. "We hebben nu al 8.383 kilowatt opgewekt."

Investeren
Volgens de wethouder is het investeren in zonnepanelen een goede zaak. "Net als bij particulieren verdien je het in zo'n tien jaar weer terug en nieuwe zonnepanelen hebben tegenwoordig een levensduur van 25 jaar. Het rendement is hoger dan op je spaarrekening", aldus een lachende wethouder, die ook de financiën van de gemeente beheert.

"Als mensen zelf ook zonnepanelen op hun dak willen dan verwijs ik ze graag naar huizenklimaatbewust.nl. Wij helpen ze waarmee we kunnen." Daarbij tekent hij aan dat het ook belangrijk is om te kijken waar je energie kunt besparen. "Goed isoleren is een van de belangrijkste dingen, want wat je niet verbruikt, hoef je ook niet op te wekken."

Verduurzaming
Nu de zonnepanelen in gebruik zijn genomen, neemt de wethouder meteen de gelegenheid om de stand van zaken op andere gebieden van de verduurzaming in Huizen door te geven.

Lees verder in de digitale editie


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226622&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371756&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>