Foto: Carin van den Berg

Bulldozer voor burgemeester in strijd tegen waterplanten

  Natuur en Milieu

HUIZEN - Burgemeester Sicko Heldoorn werd gisterenavond tijdens de raadsvergadering door Jessica Prins, fractievoorzitter van de VVD, verrast met een cadeau: een kleine bulldozer met waterplanten.

Hij kreeg het cadeau, omdat hij op verzoek van het Huizer college een verkenning gaat uitvoeren naar een structurele oplossing voor het waterplantenprobleem voor de kust van Huizen en zijn buurgemeenten.

Blij
"Wij zijn ontzettend blij met uw benoeming tot verkenner om het probleem met het fonteinkruid op te lossen. Het aanpakken van deze waterplant staat hoog op ons lijstje", aldus Jessica Prins.

De aanpak van het fonteinkruid in het Gooimeer is nodig om een mooie kust voor Huizen te creëren, zoals beschreven in de onlangs gepresenteerde Kustvisie.

Fonteinkruiddrammer
"U bent in onze ogen een fonteinkruidambassadeur. U laat zich niet zo snel opzij zetten. U bent eigenlijk een fonteinkruiddrammer. Vandaar deze bulldozer. Het Fonteinkruid moet weg."

De burgemeester was zichtbaar verheugd met zijn cadeau: "Via al uw benoemingen ben ik eigenlijk een fonteinkruidtoverdokter geworden. Die bulldozer komt daarbij fantastisch van pas."

Meer berichten