De reddingboot Blaricum-1 sleept het zeiljacht weg van de basaltblokken.
De reddingboot Blaricum-1 sleept het zeiljacht weg van de basaltblokken. (Foto's: KNRM)

Incidenten op Gooi- en IJmeer tijdens tropische nacht

  Natuur en Milieu

HUIZEN - De twee reddingboten van het reddingstation Huizen-Blaricum van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) zijn afgelopen nacht allebei in actie gekomen. Plotseling noodweer met harde wind en onweer in deze tropische nacht zorgde ervoor dat boten die voor anker lagen of afgemeerd waren, los raakten.

Om 03.12 uur werd de reddingboot van Huizen gealarmeerd. Bij afvaart bleken er twee incidenten tegelijkertijd te spelen. De reddingboot uit Huizen zette koers richting eiland 't Hooft op het IJmeer. De reddingboot van Blaricum werd daarop om 03.21 uur gealarmeerd voor een incident op het Gooimeer. 

Op het IJmeer troft de reddingboot Nikolaas Wijsenbeek een jacht met een ouder echtpaar aan boord. Ze waren van het anker en zochten een veilige plek. De reddingboot begeleidde het jacht naar een ankerplaats in de luwte van het eiland.

De reddingboot Blaricum-1 werd gedirigeerd richting Almere waar een zeiljacht door de harde wind van het anker geblazen was. Het jacht was met haar beide opvarenden, afkomstig uit Duitsland, tegen de basaltblokken van de dijk aangekomen.

De reddingboot heeft het jacht losgetrokken en geïnspecteerd op schade. Door het ondiepe water waar het jacht terecht kwam is de motor oververhit geraakt en kan het zeiljacht niet op eigen kracht verder. De reddingboot heeft het jacht daarom op een veilig plaats in de haven van Huizen afgeleverd.

De reddingboot Blaricum-1 sleept het zeiljacht weg van de basaltblokken.

Meer berichten