Huizen Schoon gaat aan de slag.
Huizen Schoon gaat aan de slag. (Foto: Huizen Schoon)

Trashhunten op Kunst & Cultuurmarkt

  Natuur en Milieu

HUIZEN - De vrijwilligers van Huizen Schoon gaan tijdens de Kunst en Cultuurmarkt op 7 september naast de Krachtcentrale aan de Havenstraat weer aan de slag om zwerfafval op te ruimen.

Dit doen zij met als thema: 'Het is een kunst om je omgeving schoon te houden'. Hiermee willen ze een frisse start maken op 7 september.

Schoner
"Laten we met elkaar de wereld een beetje schoner maken", aldus Marian van den Berge, een van de organisatoren van deze opfrisactie van Huizen Schoon.

Samen met Jos van Wier heeft ze deze bijeenkomst vormgegeven. Per jaar zullen er vier bijeenkomsten zijn die steeds door een tweetal van Huizen Schoon opgezet worden.

Startpunt
Ze nemen dit keer de Krachtcentrale als startpunt, omdat de Kunst & Cultuurmarkt zo veel bezoekers trekt. "Tot nu toe hebben zich al bijna tien vrijwilligers opgegeven. De schoonmaakactie strekt zich ook uit naar het Oldtimers Festival Huizen."

"We gaan voor een persoonlijke benadering, zodat we middels een gesprekje kunnen uitleggen wat onze drijfveren zijn om afval te rapen."

Doelen
De drie doelen van Huizen Schoon zijn:
1. Bewustwording en publiciteit
2. Reduceren en voorkomen van afval in de natuur
3. Gezelligheid

Meer berichten