Aan de slag met speelbos Sijsjesberg

  Natuur en Milieu

HUIZEN Het Goois Natuurreservaat (GNR) gaat aan de slag met het speelbos. De organisatie kwam in 2015 al met het idee. Toen moest eerst de grond van de gemeente worden overgenomen. Vervolgens werd in 2017 gesproken met omwonenden, die veel weerstand hadden. Daarom werd er eerst nog naar andere plekken gekeken.

"Het heeft even geduurd voor we het onderzoek hebben gedaan en afgerond", zegt Jaap Vlaanderen van het GNR."

Overlast
Samen met de gemeente hebben we gekeken naar nog acht andere locaties. Overal is wel een mate van overlast. Na onderzoek blijkt de plek bij Sijsjesberg echt de beste plek te zijn. Het terrein is van nature geaccidenteerd en ligt lager ten opzichte van de omgeving, wat minder overlast geeft."

Voordat het GNR aan de slag gaat, houdt zij eerst nog een bijeenkomst voor omwonenden en belangstellenden op 9 november van 10.00 tot 12.00 uur. "Dan willen we de mensen laten zien waar het over gaat. Bijvoorbeeld hoe groot het gebied is door het af te zetten met linten."

Ingang
De plek is bereikbaar vanaf de parkeerplaats bij zwembad Sijsjesberg aan de Ericaweg 24. Bezoekers lopen dan langs de ingang van het zwembad naar de plek waar het speelbos zal worden aangelegd. "Zaken die bezoekers inbrengen, kunnen we dan eventueel nog meenemen."

Lees meer over het speelbos in de digitale editie.

Meer berichten