Woningen aan de Gemeenlandslaan die in het betreffende gebied staan.
Woningen aan de Gemeenlandslaan die in het betreffende gebied staan.

Gratis energiescan acht woningen Stad en Lande en Bovenweg

  Natuur en Milieu

HUIZEN - Woningeigenaren in de wijken Stad en Lande en Bovenweg in postcodegebied 1276 kunnen zich aanmelden voor een gratis woningenergiescan. Via loting komen acht huizen in aanmerking voor de scan.

De scan wordt uitgevoerd door het Duurzaam Bouwloket, het energieloket van de gemeente. De acht gescande woningen gaan als voorbeeld dienen voor een informatieavond over energiebesparing en comfortabel wonen.

Deze informatieavond wordt in april gepland. Inwoners van Stad en Lande en Bovenweg krijgen hier nog een aparte uitnodiging voor. De resultaten van de scans worden dan gepresenteerd. 

Voorbeeldwijken
De gemeente is vorig jaar uitgebreid in gesprek gegaan met de inwoners van Stad en Lande en Bovenweg over een aardgasvrije toekomst. De wijken zijn zogeheten voorbeeldwijken voor de gemeente om zich voor te bereiden op een aardgasvrije gemeente in de toekomst.

Vanuit deze wijken bleek behoefte aan ondersteuning bij het nemen van energiebesparende maatregelen. Veel inwoners geven aan energiebesparende maatregelen te willen nemen. Ze willen dan wel onafhankelijk en deskundig advies krijgen.

Focus
De gemeente heeft daarvoor het Duurzaam Bouwloket ingeschakeld. Dit loket is voor de hele gemeente, maar in 2020 ligt de focus op Stad en Lande en Bovenweg. Woningeigenaren uit deze wijken kunnen zich daarom aanmelden voor de gratis energiescan.

Het nemen van energiebesparende maatregelen kan de energierekening flink omlaag brengen. De manier waarop dat het beste kan, hangt onder meer af van het type huis. De energiescans geven per woningtype inzicht in de mogelijkheden en de terugverdientijden.

Aanmelden
Aanmelden kan tot 21 februari door een e-mail te sturen naar info@duurzaambouwloket.nl. Vermeldt daarbij adres, telefoonnummer en welke maatregelen al aan de woning zijn uitgevoerd. Telefonisch aanmelden kan door te bellen met 072 743 39 56.

Woningeigenaren die zich aanmelden voor de loting gaan er automatisch mee akkoord dat hun woning als referentiewoning wordt gepresenteerd. De loting wordt gedaan door het Duurzaam Bouwen Loket. De winnaars krijgen persoonlijk bericht. Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd.

Meer berichten