Doel is om zwerfafval op te ruimen.
Doel is om zwerfafval op te ruimen. (Foto: Pixabay)

1,5 meter Cleanup Challenge Huizen Schoon en Rotary EndPlasticSoup

  Natuur en Milieu

HUIZEN - Huizen Schoon en Rotary Gooimeer nodigen inwoners uit om op zaterdag 6 juni mee te doen met de 1.5 meter Cleanup Challenge. "Gewoon thuis, op straat, in het park of in je eigen buurt of tijdens onze georganiseerde actie om plastic en ander zwerfafval op te ruimen", aldus de organisatoren.

Wereldwijd komen veel mensen in actie om om hun heen schoon te maken en het plastic en ander zwerfafval op te ruimen, alleen of met anderen, binnen of buiten, maar wel met inachtneming van de coronamaatregelen.

Grijper en handschoenen
"Heb je zin om mee te doen, kom dan op zaterdagmiddag 6 juni om 13.30 uur naar Gooilandweg 248. Samen met mensen van Huizen Schoon en Rotary Gooimeer gaan we op verschillende plaatsen in Huizen aan de slag. Wij zorgen voor een grijper, een paar handschoenen, een geel hesje en een vuilniszak."

"Je kunt alleen, met zijn tweeën of in een klein groepje lopen. Ruim al het plastic afval op binnen jouw 1,5 meter, op straat, in de berm en in het park. Pas op voor het verkeer en zorg dat je steeds 1,5 meter afstand van elkaar houdt."

Fotograferen
De organisaties vragen deelnemers een leuke foto, selfie of het verzamelde plastic te fotograferen en deze te mailen naar endplasticsoup@gmail.com. Ze kunnen ook op sociale media geplaatst werden met de hashtags #EndPlasticSoup #Rotary #PeopleofAction en voor Instagram #EPSendplasticsoup.

"Wij plaatsen zoveel mogelijk foto’s op de website en sociale media van Huizen Schoon en Rotary Gooimeer en hopen dat we aan het eind van de actiedag veel plastic afval hebben opgeruimd en bewustwording hebben gecreëerd, ook in deze coronatijd."

Meer berichten