<p>Burgemeester Niek Meijer helpt een handje mee.</p>

Burgemeester Niek Meijer helpt een handje mee.

(

Foto: Willie Velinga

)
video

Burgemeester helpt handje mee bij Natuurwerkgroep GNR

  Natuur en Milieu

HUIZEN - Burgemeester Niek Meijer heeft vanmorgen de Natuurwerkgroep Huizen van het GNR bezocht. “De burgemeester was oprecht belangstellend en heeft de locatie uitgebreid bekeken”, laat de natuurwerkgroep weten.

De Natuurwerkgroep Huizen bestaat uit vrijwilligers en komt regelmatig bij elkaar in de Oude Loods achter het tolhuisje aan de Naarderstraat. Vervolgens trekken ze de natuur in om daar aan te pakken wat aangepakt moet worden.

Uitgebreid bekeken
“De burgemeester heeft de locatie uitgebreid bekeken onder leiding van Willie en Frank en zich laten vertellen over geschiedenis, huidige functie, gewoonten, gereedschappen en organisatie.”

“Daarna zijn ze gevieren op de fiets naar de werkplek gegaan, waar de overige vrijwilligers stonden te wachten. Er volgde een korte uitleg en daarna ging men ging aan het werk.”

Bospest verwijderd
Met elkaar werd de bospest overal verwijderd en soms uitgeput. “Daar werken de groepen hard aan, teneinde de Europese soorten meer ruimte te geven.”

“De burgemeester heeft met een scherpe spade de nieuwe uitlopers van omgezaagde bospest verwijderd, takken geknipt, rillen gemaakt en een flinke Amerikaanse vogelkers omgezaagd. Hij heeft aangegeven graag nog eens een dagdeel te komen werken, maar dan in wat geschiktere werkkleding.”

Kringgesprek
Na het werk was er koffie met een plezierig kringgesprek. “Een bijzonder geslaagd bezoek en zeer gewaardeerd door de vrijwilligers.”

Nieuwe vrijwilligers zijn zeer welkom bij de groep. Mensen die belangstelling hebben kunnen terecht bij coördinator Frank Sikking via 06 2831 8915 voor informatie.

Burgemeester Niek Meijer vertelde zelf ook over zijn bezoek in zijn vlog:


Meer berichten