Van links naar rechts het bestuur van HuizenDuurzaam: Gerrit van Oorschot, Greg van Eyk, Stefan de Groot en Nico Voskamp
Van links naar rechts het bestuur van HuizenDuurzaam: Gerrit van Oorschot, Greg van Eyk, Stefan de Groot en Nico Voskamp (Foto: Bob Awick)

Gratis energieadvies aanvragen via website HuizenDuurzaam

  Natuur en Milieu

HUIZEN - HuizenDuurzaam, de vrijwillige energiecoach-coöperatie van Huizen, is vanaf 31 augustus digitaal bereikbaar via HuizenDuurzaam.nl. Inwoners kunnen op de website eenvoudig een gratis huisbezoek aanvragen, waarin zij samen met een coach kunnen kijken welke energiebesparende maatregelen bij hun huis passen.

HuizenDuurzaam is een in 2019 door een aantal bewoners van Huizen opgezette energiecoöperatie met als doel de energietransitie in de gemeente te versnellen door het leveren van gratis advies. “Dat doen we vooral door alle inwoners van Huizen gratis te adviseren bij de komende energietransitie.”

Rapport
De organisatie bestaat uit een bestuur van 4 personen en ongeveer 15 energiecoaches. “Na een aanvraag komen een of meerdere van onze energiecoaches bij de inwoner thuis. Ze bespreken alle verduurzamingsmogelijkheden en maken een rapport voor de bewoner.”

“Dat rapport geeft de mogelijkheden en kosten aan, zodat inwoners zelf een gefundeerde keuze kunt maken. Het bezoek en advies is gratis.” HuizenDuurzaam is ook betrokken bij het webinar dat de gemeente Huizen op 15 september houdt. Wie zelf een idee heeft voor een verduurzamingsinitiatief waar de coöperatie bij kan helpen, kan dat melden.

Meer berichten