Tijdens de Gooise Heideloop in 2019.
Tijdens de Gooise Heideloop in 2019.

Geen Gooise Heideloop, wél online geldinzameling voor GNR

Natuur en Milieu

REGIO - De Gooise Heideloop gaat dit jaar in verband met corona niet door. Toch willen de atletiekverenigingen AV TEMPO Bussum, AV Zuidwal Huizen en GAC Hilversum ook dit jaar geld voor het Goois Natuurreservaat ophalen. Er is dan ook een online inzameling gestart voor het verhogen van de biodiversiteit in de Gooise natuur.

Krijn Griffioen, voorzitter Heideloop: “Om iets terug te doen, kiezen we elk jaar een doel waar we geld voor inzamelen onder de deelnemers aan de heideloop. Zo is er al eens geld opgehaald voor het opknappen van de Tafelberg bij Blaricum en het aanschaffen van werkmaterialen voor de vele vrijwilligers die zich inzetten bij het Goois Natuurreservaat.”

Biodiversiteit
“Dit jaar helpen we graag mee de biodiversiteit in de bossen te verhogen door geld in te zamelen om extra bomen en struiken te planten.” Door het planten van extra loofbomen en struiken zoals vlierbes, winterlinde en hazelaar verhoogt het Goois Natuurreservaat de biodiversiteit en worden hun gebieden versterkt.

Ines van Hees (GNR): “Voor 10 euro kunnen we vijf bomen worden geplant.  We starten dit najaar met planten, dan is de natuur tot rust gekomen. In het voorjaar van 2021 laten we je weten hoeveel loofbomen we hebben kunnen planten.” Doneren kan via gnr.nl/heideloop. Meer informatie is ook te vinden op: www.gooiseheideloop.nl.

Uit de krant