Foto:Pixabay

Gemeente organiseert inkoopactie woningisolatie en webinar voor huiseigenaren

  Natuur en Milieu

HUIZEN - De gemeente Huizen start in samenwerking met het Duurzaam Bouwloket een inkoopactie voor woningisolatie. Een aantal vakkundige isolatiebedrijven biedt inwoners de mogelijkheid om dit via www.duurzaambouwloket.nl/huizenisoleert te doen. Om woningeigenaren te informeren is er dinsdag 15 september om 19.30 uur een webinar, oftewel online informatieavond.

Tijdens dat webinar geeft een onafhankelijk adviseur van het Duurzaam Bouwloket advies over isolatiemaatregelen, materialen, belangrijke aandachtspunten en de subsidie- en financieringsmogelijkheden. Deelnemers kunnen via een live chat doorlopend vragen stellen. Ook geeft de deskundige informatie over de subsidieregelingen van de gemeente Huizen.

Energiezuinig
De gemeente wil inwoners graag verder helpen bij het energiezuinig maken van hun woning. Het merendeel van de woningen gebouwd voor het jaar 1975 is slecht of niet geïsoleerd. Veel woningbezitters hebben hierdoor onnodig veel stookkosten, wat niet goed is voor hun portemonnee en schadelijk voor het milieu.

De gemeente Huizen en het Duurzaam Bouwloket, het onafhankelijke energieloket van de gemeente, werken voor de actie samen met deskundige isolatiebedrijven. Deze gecertificeerde ondernemers maken een scherp geprijsd aanbod op maat.

Offerte
De actie is gericht op woningeigenaren en loopt van 31 augustus tot en met 15 november 2020. Na aanmelding komt een specialist van een isolatiebedrijf gratis en vrijblijvend langs voor het maken van een offerte voor dak-, spouwmuur-, vloer- en bodemisolatie. Na akkoord op de offerte maakt het bedrijf een afspraak om een en ander uit te voeren.

Woningeigenaren kunnen bovenop deze inkoopactie ook nog gebruik maken van de landelijke subsidieregeling én van de subsidieregeling woningisolatie van de gemeente Huizen. Zij kunnen tot 1.000 euro per woning subsidie krijgen. De isolatiemaatregelen moeten dan wel door een erkend bedrijf worden aangebracht.

Inschrijven
Meer informatie kunnen woningeigenaren krijgen via het webinar op 15 september. Inschrijven kan via www.duurzaambouwloket.nl/huizenisoleert. Hier is ook meer informatie te vinden over de subsidieregelingen. Contact opnemen met de helpdesk van het Duurzaam Bouwloket om daar een vraag te stellen, kan ook via 072 743 39 56 of info@duurzaambouwloket.nl.

Meer berichten