De Rehoboth was vorig jaar de winnaar van de E-waste Race.
De Rehoboth was vorig jaar de winnaar van de E-waste Race. Foto: GAD

Rehoboth gaat titel E-waste Race verdedigen

Natuur en Milieu

HUIZEN - De Rehobothschool gaat haar titel verdedigen in de E-waste Race in Gooi en Vechtstreek. Vorig jaar won de school met 7.280 apparaten en een score van 4.010. Andere deelnemende scholen uit Huizen zijn de Flevoschool en de Ark.

De scholen nemen het van 14 september tot en met 9 oktober op tegen de  L.W.J. van Hasseltschool, Dr. H. Bavinckschool, De Wilge loc. De Wilgetoren, Sterrenschool, Chr. SBO Het Mozaïek in Hilversum, De Regenboog in Kortenhoef en de Meester Kremerschool in Nederhorst Den Berg.

Elektronisch afval
Het doel van de E-waste Race is dat de scholen in vier weken tijd zoveel mogelijk klein elektronisch afval - ook wel e-waste - in te zamelen. De school die het meest inzamelt, wint een schoolreis voor de hele klas. Zo maakt de E-waste Race het inzamelen van elektronisch afval leuk, leerzaam en gemakkelijk.

Omwonenden van de scholen kunnen ze helpen. Tussen 14 september en 9 oktober kunnen zij gemakkelijk en gratis hun elektronisch afval thuis laten ophalen. Dit doet zij door uw elektronisch afval online aan te bieden op de website: www.ewasterace.nl.

Kortingscodes
Denk bij elektronisch afval aan een oud toetsenbord, kapotte waterkoker, defect mobieltje maar ook aan oude of kapotte kabels of adapters. Hieronder vallen geen inktcartridges of batterijen.  Als dank voor het online aanmelden ontvangen inwoners kortingscodes voor de sieraden van NOWA en de producten van Build Your Own Robot: BYOR.

Uit de krant