Foto: Pixabay

Tijdelijk geen kleine chemisch afval kwijt bij scheidingsstation Huizen

  Natuur en Milieu

HUIZEN - Het is van 30 oktober tot en met 13 november niet mogelijk klein chemisch afval (KCA) in te leveren op het scheidingsstation in Huizen. Er wordt een nieuw KCA-depot gebouwd. Alle overige grondstoffen kunnen in deze periode gewoon worden ingeleverd bij het scheidingsstation.

Inwoners wordt gevraagd het klein chemisch afval tijdelijk thuis te houden of in te leveren op het scheidingsstation van Weesp, Bussum of Hilversum. Onder dit afval verstaat de GAD onder andere batterijen, verf, spaarlampen, spuitbussen, medicijnen, cartridges et cetera.

Hergebruikt
Het is erg belangrijk deze stoffen apart in te leveren. Een groot deel van de (schadelijke) stoffen in KCA kan worden hergebruikt. Stoffen die niet geschikt zijn voor recycling worden onder speciale omstandigheden verbrand of gestort. Belanden deze stoffen tussen het restafval, dan kan dit schadelijk zijn voor lucht, grond of grondwater.

De GAD heeft nog een tip voor bezoekers aan de scheidingsstations: “Houd voor een bezoek rekening met het volgende. Aan het einde van de dag kan het erg druk zijn bij het scheidingsstation.”

Wachttijd
“Een half uur voor sluitingstijd zullen de medewerkers van het scheidingsstation een inschatting maken van de wachttijd. Zij zullen de laatste auto aanwijzen die het scheidingsstation nog kan bezoeken. Er worden dan geen auto’s meer toegevoegd aan de rij wachtenden.”

Meer berichten