Na een forse piek in week 47, zijn de meldingen nu weer afgenomen.
Na een forse piek in week 47, zijn de meldingen nu weer afgenomen. Foto: Ruben Woudsma

Klachten vuurwerkmeldpunt overstijgen de 550

Natuur en Milieu

HUIZEN - Vuurwerkmeldpunt Huizen heeft voor 2020 ruim 500 meldingen geregistreerd. De eerste meldingen zijn begin oktober al ontvangen. Tot en met de afgelopen week, week 48, zijn er 577 meldingen geregistreerd. In week 46 kwamen er 112 meldingen binnen, week 47 waren dat er 246 en week 48 zijn het 145 meldingen.

Het merendeel van de meldingen betreft harde knallen en het vroegtijdig afsteken van vuurwerk. Met name de harde en doffe knallen geven veel aanleiding om een melding te maken.

Opvallend is dat veel meldingen afkomstig zijn uit de wijken Huizermaat en Bovenmaten. Samen zijn ze bijna goed voor de helft van het aantal klachten dat geregistreerd is bij het vuurwerkmeldpunt.

Voorlichting scholen
Tijdens de vergadering Algemeen Bestuur en middelen is de aanpak van vuurwerk tijdens de jaarwisseling besproken. Raadslid en initiatiefnemer van het vuurwerkmeldpunt Ruben Woudsma: “Ik ben blij dat er ondanks de Coronacrisis wordt ingezet op voorlichting op lagere en middelbare scholen. Hiervoor hebben we immers jaren aandacht gevraagd”.

Tot woensdag 6 januari 2021 blijft het vuurwerkmeldpunt Huizen open. Iedereen blijft welkom om de komende weken meldingen te maken via: https://rubenwoudsma.nl/vuurwerkmeldpunt-huizen/. Wanneer het meldpunt onbereikbaar is kan een melding ook gemaakt worden via ruben.woudsma@gmail.com) of 06-47310855.

Rapport
Na afloop van deze periode zullen de meldingen worden verwerkt in rapport. Dit rapport zal worden overhandigd aan de burgemeester van Huizen.

Uit de krant