Net op de wereld.
Net op de wereld. Foto: GNR

Eerste lammetjes GNR zijn geboren

Natuur en Milieu

REGIO - De eerste lammetjes bij het Goois Natuurreservaat (GNR) zijn geboren bij de Larense kudde. “Inmiddels hebben we al 21 lammetjes mogen verwelkomen”, meldt GNR.

“De gehele kudde heeft een nieuw onderkomen in de voormalige manege bij de schaapskooi Laren. Deze nieuwe stal biedt onderkomen aan een voltallige kudde van 400 ooien met lammeren. Hier kunnen de schapen in alle rust lammeren, ook de schapen uit de schaapskooi Blaricum.”

“Op donderdag 18 maart komen de eerste lammetjes met hun moeders weer terug naar de schaapskooi in Blaricum. Iedereen is dan welkom om ze te komen bewonderen in de kraal. Ze lopen overdag daar buiten.”

Kooi gesloten
In verband met de COVID19-maatregelen en in verband met het verscherpte maatregelen van de overheid op besmetting van zoönose, een infectieziekte van dier op mens, blijft de kooi zelf helaas gesloten voor het publiek.

Voor de echte liefhebbers zorgt GNR voor veel lammetjesnieuws op haar website en via sociale media. “Op dit moment zijn er 5 rammen en 16 ooien geboren. Onze schaapsherders en stagiaires houden dag en nacht de schapen in de gaten en houden het publiek graag zo op de hoogte.”

Uit de krant