De energiecoaches zijn er ook om advies te geven over het besparen van energie.
De energiecoaches zijn er ook om advies te geven over het besparen van energie. Foto: Bob Awick (archief)

Huizen Klimaatbewust staat in oktober in winkelcentra en op markt

Natuur en Milieu

HUIZEN - Inwoners kunnen voor gratis vrijblijvend advies om energie - en geld - te besparen, op drie zaterdagen in oktober terecht bij de stand van Huizen Klimaatbewust. De stand staat op verschillende plekken in de gemeente.

Alle organisaties die in Huizen bezig zijn met energiebesparing staan bij de stand klaar voor advies en informatie. Bezoekers van de stand krijgen een leuke attentie, waaronder een voucher voor 80 euro aan gratis energiebesparende producten. Dankzij de tuktuk van Versa Welzijn is de stand niet te missen.

Op de markt
De stand staat op zaterdag 2 oktober in het Oude Dorp, voor de Oude Kerk, op 16 oktober in winkelcentrum Oostermeent en op 23 oktober in De Holleblok.

De stand wordt bemenst door medewerkers van de gemeente Huizen, HuizenDuurzaam, Versa Welzijn, De Alliantie en op 23 oktober ook het Duurzaam Bouwloket.

Energiecoach
Lokale energiecoöporatie HuizenDuurzaam wil inwoners helpen met het verduurzamen van hun woning. Bezoekers van de stand krijgen onder andere informatie over isolatie en kunnen meteen een gratis huisbezoek van een energiecoach aanvragen. Zelf energiecoach worden? HuizenDuurzaam vertelt er graag meer over.

Opbouwwerker duurzaamheid
Gemeente Huizen heeft sinds juni een opbouwwerker duurzaamheid van Versa Welzijn. Hij richt zich met name op huurders. Ook zij kunnen energie en dus geld besparen. Door bijvoorbeeld kleine aanpassingen te doen in het dagelijks leven én door gebruik te maken van de voucher voor kleine energiebesparende maatregelen.

Hiermee kunnen voor (minstens) 8o euro aan onder meer ledlampen en radiatorfolie aanschaffen. Huurders kunnen de voucher afhalen bij de stand. Hulp nodig bij het aanvragen? Ook daar helpt de opbouwwerker duurzaamheid graag bij.

Duurzaam Bouwloket
Op zaterdag 23 oktober sluit ook een adviseur van het Duurzaam Bouwloket aan. Duurzaam Bouwloket is het energieloket van de gemeente.

Inwoners kunnen hier terecht voor gratis en onafhankelijk advies over energie besparende maatregelen, subsidieregelingen en al hun vraagstukken over het verduurzamen en energiezuinig maken van hun woning.

Huizen Klimaatbewust
Op de website Huizen Klimaatbewust vinden inwoners meer informatie en tips over onderwerpen als energie besparen, aardgasvrij wonen, subsidies en het groener maken van onze openbare ruimte en de eigen tuin.

Deze informatie is bedoeld voor inwoners, bedrijven en andere organisaties. Huizen Klimaatbewust is een initiatief van de gemeente Huizen en onderdeel van de site www.huizen.nl.

Uit de krant