Wethouder Marlous Verbeek opende het park door een boom te planten.
Wethouder Marlous Verbeek opende het park door een boom te planten. Foto: Bob Awick
foto’s

Bad Vilbelpark officieel geopend na renovatie

Natuur en Milieu

HUIZEN - Het Bad Vilbelpark is na een uitgebreide renovatie vandaag officieel geopend. Hiervoor plantte wethouder Marlous Verbeek een boom. Ondanks de regen, was daar toch veel belangstelling voor.

Het doel van de herinrichting van het park was om een plek te creëren waar bewoners kunnen sporten, wandelen, recreëren of gewoon even kunnen genieten van de natuur. Ook de wateroverlast en de problematiek rondom de omvallende bomen is opgepakt.

Werkzaamheden
De renovatie startte 11 januari. In juli ging het park weer open, maar er moesten nog wel diverse werkzaamheden worden gedaan. Ook nu is het park nog niet helemaal af.

Op 17 november is het ‘Plantdag Bad Vilbelpark’. Op deze dag wordt er nog meer groen geplant in het Bad Vilbelpark. Dit doet de gemeente samen met kinderen van de omliggende scholen bij het park.

Rondwandelingen
Vandaag konden bezoekers ook al helpen om het park verder op te fleuren door bloembollen te planten tijdens de rondwandelingen die werden gegeven om iets meer over de renovatie en het resultaat te vertellen.


Ontvangt met koffie. Foto: Bob Awick


Met ook nog een hapje erbij. Foto: Bob Awick


Ondanks de regen was er best nog wel veel belangstelling. Foto: Bob Awick


Er waren diverse rondwandelingen. Foto: Bob Awick


De jongerenhangplek heeft nu ook een dak en een bankje. Foto: Bob Awick

Uit de krant

!