De vrijwilligers van de Natuurwerkgroep bij het schoongemaakte aardkundig monument.
De vrijwilligers van de Natuurwerkgroep bij het schoongemaakte aardkundig monument. Foto: Wim Schras

Natuurwerkgroep maakt ‘verdwenen’ steen weer zichtbaar

Natuur en Milieu

HUIZEN - Een grote groep vrijwilligers van de Natuurwerkgroep Huizen van Goois Natuurreservaat (GNR) heeft zich dinsdag ontfermd over de vrijwel verborgen geraakte steen in het Bikbergerbos langs de Crailoseweg.

Daar bevindt zich een kuil, waar de welig tierende bramen er voor zorgden, dat de daar liggende steenformatie geheel uit het zicht was geraakt. Tientallen bramenstruiken werden met wortel en tak handmatig uitgegraven en afgevoerd.

De op de helling aanwezige jonge beuken en boswilgen en diverse andere levensvatbare boompjes zijn zorgvuldig met de spade uitgegraven en daarna herplant in de bosstrook aan de overkant van de kuil.

Monnikenwerk
Dit monnikenwerk werd met veel plezier uitgevoerd door deze vrijwilligers onder aansturing van de coördinatoren Frank Sikking en Wim Schras, waarbij de laatste ons verzekert, dat deze “groengrijze geweldenaren” binnenkort deze monsterklus zullen afronden.

Twee medewerksters van het Goois Natuurreservaat hebben alvast eigenhandig een duidelijk infobord geplaatst om de ontstaansgeschiedenis van deze steen en de kuil bij de bezoekers duidelijk te maken. Zo heeft het Gooi dit aardkundig monument weer in volle glorie in beeld.

Uit de krant