Afbeelding
Foto: Ruben Woudsma

Relatief rustige kerstdagen bij vuurwerkmeldpunt Huizen

Natuur en Milieu

HUIZEN - Vuurwerkmeldpunt Huizen heeft tot op heden 420 meldingen ontvangen en geregistreerd. Wat opvalt is dat het aantal meldingen rond de kerstdagen achter is gebleven ten opzichte van de jaren dat er geen landelijk verbod was.

Slechts 51 meldingen zijn tijdens deze dagen ontvangen, in 2019 waren het er nog 105. Week 49 is tot op heden de drukste week met meldingen.

Opvallend in de meldingen is dat er veelal wordt geknald vanuit gebieden die in de ogen van de overlastgevers, zo komen de meldingen vanaf het surfstrand, Bad Vilbelpark, Stadspark, bossen achter Sijsjesberg et cetera. 

Overwegend minder
Er is overwegen minder vuurwerkoverlast in de gemeente Huizen. Het meldpunt loopt tot op heden achter in het aantal meldingen. Ruben Woudsma zegt hierover: “Deze lagere cijfers zijn hoopgevend, ik hoop op een rustige jaarwisseling”.

Merendeel van alle meldingen bij het vuurwerkmeldpunt worden gedaan tussen 19. 00 uur en 23. 00 uur. Wanneer het droog weer is en niet al te koud, zijn er nog veel jongeren op pad om in deze uren vuurwerk af te steken en overlast te veroorzaken.

Melding maken
Tot woensdag 5 januari 2022 blijft het vuurwerkmeldpunt Huizen open. Iedereen blijft welkom om de komende weken meldingen te maken via: rubenwoudsma.nl/vuurwerkmeldpunt-huizen/.

Wanneer het meldpunt onbereikbaar is kan een melding ook gemaakt worden via ruben.woudsma@gmail.com of 06-47310855. Na afloop van deze periode zullen de meldingen worden verwerkt in rapport.

Uit de krant