Afbeelding

Gratis cursus voor aspirant bestuursleden waterschap

Natuur en Milieu

REGIO - Waterschap Amstel, Gooi en Vecht biedt gratis cursus voor aspirant-bestuursleden. De cursus geeft deelnemers de gelegenheid om een kijkje te nemen achter de schermen van het waterschap.

In aanloop naar de waterschapsverkiezingen op 15 maart 2023 hoopt het waterschap zo meer mensen enthousiast te maken om actief te worden in het waterschapsbestuur. 

Programma
Deelnemers van de cursus vergroten hun kennis over politiek, het waterschap en de plaats van het waterschap ten opzichte van andere overheidslagen. Daarnaast is er aandacht voor het verbeteren van vaardigheden zoals effectief vergaderen.

Theorie wordt afgewisseld met praktische opdrachten. Gastdocenten geven presentaties en uiteraard ontmoeten de deelnemers ook mensen die nu actief zijn bij het waterschap. Zoals de dijkgraaf, leden van het dagelijks en algemeen bestuur.

Wat houdt het in?
Kort gezegd zorgen de waterschappen voor voldoende en schoon water, bescherming tegen water en houden ze zich bezig met het aanpakken van klimaatproblemen. Maar hoe doen ze dat precies?

De cursus Actief voor het waterschap is bedoeld voor iedereen die hier meer over wil weten en die wellicht interesse heeft om actief te worden voor het waterschap als lid van het algemeen bestuur.

Bijeenkomsten
Woensdag 18 mei start de cursus Actief voor het waterschap. Aanmelden is gratis en kan via de website van het Waterschap Amstel, Gooi en Vecht.

De cursus bestaat uit drie bijeenkomsten:

  • Woensdag 18 mei: Introductie en kennismaking - Ontvangst door de dijkgraaf en de taken van het waterschap.
  • Donderdag 2 juni: Politiek en besluitvorming - Hoe werkt het waterschap?
  • Woensdag 15 juni: Het algemeen bestuur – Wat is dat? En hoe werken zij?

De introductie wordt afgesloten met het bijwonen van een algemene vergadering van het waterschap en een excursie.

Aanmelden
Aanmelden kan via: https://www.agv.nl/actueel/formulier-gratis-cursus/. De cursus is gratis en bedoeld voor mensen van 18 jaar en ouder die interesse hebben in het waterschapsbestuur.

Lidmaatschap van een politieke partij is niet verplicht om aan de introductie te kunnen deelnemen. Wel is het belangrijk dat deelnemers in het waterschapsgebied woont. De cursus vindt plaats in het kantoor van Waternet: Korte Ouderkerkerdijk 7 in Amsterdam.

Uit de krant