Groei & Bloei organiseert weer een Voorjaars Plantenmarkt.
Groei & Bloei organiseert weer een Voorjaars Plantenmarkt. Foto: Bob Awick (archief)

Plantenmarkt-traditie wordt weer voortgezet

Natuur en Milieu

HUIZEN - De jaarlijkse Voorjaars Plantenmarkt wordt, na twee jaar afwezigheid door de coronacrisis, op zaterdag 7 mei weer gehouden in Winkelcentrum Oostermeent. 

“De kwekers op deze Voorjaars Plantenmarkt zullen weer hun mooiste planten aanbieden”, meldt Carla van der Heijden, secretaris Groei en Bloei Gooi-Noord. “De kans op vorst is namelijk voorbij en de gevoelige planten mogen weer naar buiten.”

Groei & Bloei
De Plantenmarkt wordt al tientallen jaren gehouden op de zaterdag voor Moederdag. “De Koninklijke Maatschappij voor Tuin en Plantkunde Groei & Bloei is in 1925 de initiatiefnemer geweest om deze dag te vieren met het geven van bloemen en planten aan moeders”, legt Van der Heijden uit. “Een mooie traditie die nog altijd in ere wordt gehouden.”

De Plantenmarkt geeft men niet alleen de mogelijkheid om de tuin weer fraai aan te planten, maar ook om een bijdrage te leveren aan vergroening. “Dit is heel belangrijk voor het milieu en het in stand houden van de wilde bijenpopulatie.”

De Voorjaars Plantenmarkt, georganiseerd door de Vereniging Groei & Bloei Gooi-Noord, vindt op 7 mei plaats van 10.00 tot 16.00 uur in Winkelcentrum Oostermeent.

Uit de krant