De eerste stap voor het besparen van energie is isoleren.
De eerste stap voor het besparen van energie is isoleren. Foto: Pixabay

Gemeente organiseert webinar isolatie voor woningen uit jaren ’50 en ’60’

Natuur en Milieu

HUIZEN - De gemeente organiseert donderdag 19 mei samen met het Duurzaam Bouwloket een webinar over energiebesparing en isolatie, speciaal voor woningeigenaren met een huis uit de jaren ’50 en ’60. 

De digitale informatiebijeenkomst start om 19.30 uur. Belangstellenden kunnen zich hiervoor aanmelden via duurzaambouwloket.nl/5060-huizen.

Eerste stap
“Energie besparen is belangrijker dan ooit”, meldt de gemeente. “Wij willen inwoners hierbij graag ondersteunen.”

De eerste stap voor iedere woning is isoleren, maar veel woningen uit de jaren ’50 en ’60 zijn slecht of niet geïsoleerd. Woningeigenaren hebben hierdoor onnodig veel stookkosten.

Advies
Tijdens het webinar geeft een onafhankelijk adviseur van het Duurzaam Bouwloket advies over isolatiemaatregelen, materialen, belangrijke aandachtspunten en de subsidie- en financieringsmogelijkheden, specifiek voor deze groep woningen.

Ook staat Duurzaam Bouwloket stil bij de inkoopactie van Energie Verbonden, waar alle woningeigenaren gebruik van mogen maken. Tijdens de presentatie is het daarnaast mogelijk om in een live chat vragen te stellen. Wie zich aanmeldt, kan het webinar ook op een later moment terugkijken.

Uit de krant