Schermafbeelding van de digitale publieksversie van de warmtevisie.
Schermafbeelding van de digitale publieksversie van de warmtevisie. Foto: Gemeente Huizen

Warmtevisie Huizen is nu stap voor stap digitaal te bekijken

Natuur en Milieu

HUIZEN - De warmtevisie van de gemeente Huizen is in december 2021 door de gemeenteraad vastgesteld. Op huizen.nl/warmtevisie is sinds deze week de digitale publieksversie te bekijken.

“Huizen wil in 2050 klimaatneutraal en aardgasvrij zijn”, aldus de gemeente. “Elke gemeente in Nederland maakt hiervoor een visie waarin staat hoe dat in de gemeente wordt georganiseerd. Dit heet de Transitievisie Warmte, kortweg warmtevisie.”

Stap voor stap
In de digitale omgeving van de warmtevisie wordt de lezer in woord en beeld meegenomen op de route naar aardgasvrij. Dat gaat niet overhaast, maar stap voor stap in lijn met de titel van de visie: ‘Nu isoleren, straks aardgasvrij’. 

Het verhaal is opgedeeld in zes hoofdstukken waar de lezer doorheen kan scrollen of direct kan doorklikken naar een onderwerp naar keuze. Zo kunnen inwoners zien welk alternatief voor aardgas voor hun wijk het meest kansrijk is en welke keuzes ze nu al kunnen maken om hun woning te verduurzamen. 

Goed alternatief
Wethouder Bert Rebel van Duurzaamheid en Milieu is zeer content met de digitale publieksversie. “De warmtevisie is deels een technisch verhaal. Daar ontkom je helaas niet aan”, vertelt hij. “Toch willen we de visie die er nu ligt, goed uitleggen. Dit onderwerp raakt namelijk iedereen.”

“We willen allemaal een schone, groene toekomst voor ons en onze kinderen. De stap naar aardgasvrij kunnen we echter pas maken als er een goed alternatief is. En met goed bedoel ik: betrouwbaar, betaalbaar en duurzaam. De warmtevisie beschrijft hoe we de weg naar een aardgasvrije toekomst willen bewandelen.”

Uit de krant