Het aanbrengen van zonnepanelen.
Het aanbrengen van zonnepanelen. Foto: Maria Godfrida via Pixabay

Gemeente Huizen organiseert informatieavond over verduurzaming Vierde Kwadrant

Natuur en Milieu

HZUIEN - In samenwerking met de gemeente Huizen organiseert Klimaatmissie Nederland op dinsdag 7 juni een informatieavond verduurzaming voor woningeigenaren uit het Vierde Kwadrant.

Namens de gemeente Huizen is wethouder Bert Rebel aanwezig. De bijeenkomst start om 19.30 uur. Aanmelden wordt op prijs gesteld en kan via klimaatmissienederland.nl/huizen.

Financieel aantrekkelijk
Het besparen van energie is belangrijker dan ooit. “We willen en moeten minder gebruik maken van fossiele brandstoffen. Met de huidige aardgasprijzen wordt het financieel steeds aantrekkelijker om de woning aardgasvrij te maken”, aldus de gemeente.

“Veel woningeneigenaren hebben hiervoor dan ook belangstelling. Tegelijkertijd zijn er diverse vragen zoals: wat is het beste moment om van het aardgas te gaan? Welke oplossingen en subsidies zijn beschikbaar? Zijn hybride technieken niet aantrekkelijker?”

Al deze vragen en meer komen aan bod tijdens de informatieavond op dinsdag 7 juni, speciaal voor woningeigenaren in het Vierde Kwadrant.

Vierde Kwadrant
Woningen in het Vierde Kwadrant zijn gebouwd na 1995. Het is technisch goed mogelijk om deze woningen aardgasvrij te maken. Woningeigenaren kunnen hiermee op elk moment aan de slag.

Om hen hierbij te ondersteunen, is in opdracht van gemeenten in Gooi en Vechtstreek een all-in pakket ontwikkeld, speciaal voor dit type woning.

Praktische informatie

De bijeenkomst is bedoeld voor particuliere woningeigenaren. Voor VvE’s in de wijk is er een aparte informatieavond op 21 juni.

De informatieavond wordt gehouden op dinsdag 7 juni in gymzaal Ellertsveld (Ellertsveld 3, Huizen) en start om 19.30 uur. De inloop is vanaf 19.15 uur.

Aanmelden wordt op prijs gesteld en is mogelijk tot en met 2 juni. Dat kan via klimaatmissienederland.nl/huizen.

Uit de krant