De bouw lag stil door een faillissement van de bouwer.
De bouw lag stil door een faillissement van de bouwer. Foto: Bob Awick

Kinderboerderij blij met oplossing

Natuur en Milieu

HUIZEN - De gemeente heeft een nieuwe bedrijf gevonden voor de bouw van kinderboerderij de Warande. Met de komst van deze nieuwe bouwer, Bot Bouw b.v., blijft de vertraging van de bouw beperkt tot 1,5 maand.

Rein Jansen, voorzitter van stichting Kinderboerderij De Warande Huizen, is blij met de gevonden oplossingen. "Ik ben blij met deze oplossing, het had veel erger kunnen zijn. Dankzij goed handelen van betrokken partijen is de schade beperkt gebleven. Aanstaande donderdag zullen wij de eerste gesprekken hebben."

Vertraging 
Eerder werd bekend dat de bouwwerkzaamheden van de nieuwe kinderboerderij voorlopig niet van start konden gaan. Dit omdat het eerste bouwbedrijf failliet is gegaan. Volgens de planning zou de bouwfirma in november starten met de nieuwbouw, nadat het oude pand gesloopt was. Dit proces liep vertraging op door het faillissement van de eerste bouwer.

Snel na de bekendmaking van het faillissement, melde Bot Bouw zich bij de curator. "Zij hebben aangegeven een aantal projecten over te willen nemen, waaronder de bouw van de kinderboerderij."

30.000 euro
Na gesprekken met de gemeente bleek dit door te kunnen gaan. Wel moet de gemeente 30.000 euro extra vrij maken. Dit door de aantrekkende bouwmarkt en het feit dat de nieuwe bouwer een aantal werkzaamheden moet uitbesteden.

Uit de krant